افزایش تمرکز با نوروفیدبک

افزایش تمرکز با نوروفیدبک به معنای توجه، حفظ و نگهداری، توجه حواس روی موضوعی معین، حواس یادگیری و به طور کلی جمع کردن توجه است. بسیاری از جنبه های عملکرد مغز در تمرکز دخیل هستند. داشتن تمرکز و ذهن روشن برای یادگیری و مهارت های زندگی بسیار موثر و مهم است. امروزه افراد بسیاری به دنبال افزایش تمرکز و بهبود دیگر توانایی ها هستند، دراین مطلب به یکی از بهترین و جدیدترین این روش ها یعنی نوروفیدبک و چگونگی افزایش تمرکز با نوروفیدبکخواهیم پرداخت.

نوروفیدبک

آنچه در این مطلب میخوانید

تاثیر افزایش تمرکز با نوروفیدبک روی افراد ADHD

تحقیقات جدید نشان داده شده است که آموزش مغز بر اساس اصل نوروفیدبک به افراد مبتلا به اختلال کمبود توجه (ADHD  ) این امکان را می دهد تا توانایی تمرکز را بهبود بخشند. ADHD شامل مشکلات توجه و تمرکز است و با با کمبود دوپامین در مغز مشخص می شود.

نوروفیدبک چگونه به افزایش تمرکز کمک می کند؟

هدف نوروفیدبک آگاه کردن بیماران از لحظاتی است که دیگر حواسشان نیست. از طریق این روش، شبکه های مغزی یاد میگیرند که از طریق نوروپلاستیسیتی کاستی های توجه را کاهش دهند. درمان نوروفیدبک به بیمار کمک می کند تا مغز خود را آگاهانه کنترل کند. این کار با اندازه گیری مغزی، با توجه به موضوعی که درمان می شود، انجام میدهند. درمان نوروفیدبک، مغز شما را از نظر فعالیت مغزی زیر نظر می گیرد و ریشه های بازخورد را از طریق دیداری کنترل می کند.

در طول درمان چه انتظاری می رود؟

درمان تمرکز نوروفیدبک شامل جلسات منظم 30 یا 60 دقیقه ای است. برخی از افراد به جلسات کمتری نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به جلسات بیشتری نیاز  خواهند داشت.

روند درمان افزایش تمرکز با نوروفیدبک

بیمار می نشیند و پزشک الکترودهایی را به پوست سر آن ها متصل می کند که به صورت نصب کلاه یا باند روی سر آنها قرار می گیرد. الکترود ها هنگام درگیر شدن در این فرایند، فعالیت مغز را به یک برنامه کامپیوتری منتقل می کند  و روانشناس امواج مغزی آن ها را بر روی صفحه نمایش نظارت خواهد کرد.

سپس فعالیت امواج مغزی بیمار را به سمت الگو های مطلوب تر و کنترل شده هدایت می شود. سپس کامپیوتر از طریق نشانه های دیداری و شنیداری، فعالیت مغزی بیمار را به سمت الگوهای مطلوب تر و کنترل شده هدایت می کند. زمانی که الگوهای امواج مغزی آن ها برای تقویت تمرکز بیمار تغییراتی سود آور ایجاد کند، فورا از برنامه بازخورد دریافت می کند.

توجه داشته باشید که نوروفیدبک در کلینیک انجام می شود و فرد در طول جلسه هوشیار است. همچنین هیچ آرامش بخش یا دارویی در کار نیست و می توانید پس از ویزیت به روال روزانه خود بازگرداند.

هنگام جست و جو برای افزایش تمرکز با نوروفیدبک دنبال چه چیزی باشید؟

بسیاری از افراد به آموزش نوروفیدبک برای درمان یک بیماری یا ترکیب با سایر روش های درمانی ارجاع داده می شوند. اگر به دنبال بهترین کلینیک نوروفیدبک هستید، حتما در مورد نحوه انجام نوروفیدبک اطلاعات لازم را کسب کنید. همچنین یک درمانگر مهم است به موارد زیر آگاه باشد:

• چگونه آن ها ممکن است به نگرانی های خاص شما کمک کنند.

• روند کار آن ها چگونه است.

روانشناسان که برای استفاده از تجهیزات و برنامه های نوروفیدبک آموزش دیده اند، می توانند خدمات نوروفیدبک در مطب خود ارائه دهند. علاوه بر یافتن فردی که با سوابق تحصیلی و تجربه مرتبط است، به دنبال درمانگری باشید که با او در مورد مسائل شخصی صحبت کنید.

تمرکز با نوروفیدبک

بعد از آموزش افزایش تمرکز با نوروفیدبک چه انتظاری باید داشت؟

تغییرات در مغز معمولا به آرامی و در طول زمان اتفاق می افتد. به همین دلیل، برای دستیابی به تغییرات طولانی مدت در علائم و عملکرد مغز، جلسات زیادی نیاز است. مانند انواع ورزش و درمان، بهتر است تمرینات نوروفیدبک را در یک برنامه منظم معمولا 2 تا 3 با در هفته انجام دهید.

برای تعیین پاسخ به درمان: بیشتر سیستم ها ممکن است بین 10 تا 20 جلسه طول بکشد تا بیمار بتواند تشخیص دهد که آیا درمان کمک کننده است یا خیر.

از آنجایی که نوروفیدبک باعث افزایش انعطاف پذیری عصبی می شود، این پتانسیل را دارد که منجر به تنظیمات طولانی مدت در مغز شود.

عدم تمرکز به چه معناست؟

برای پشت سر گذاشتن کار های روزانه به تمرکز نیاز دارید. وقتی نمی توانید تمرکز کنید، نمی توانید به وضوح فکر کنید، روی یک کار تمرکز کنید یا توجه خود را حفظ کنید.

اگر نتوانید تمرکز کنید، عملکرد شما در محل کار یا مدرسه ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. همچنین ممکن است متوجه شوید که نمی توانید به خوبی فکر کنید، که می تواند بر تصمیم گیری شما تأثیر بگذارد. تعدادی از شرایط پزشکی ممکن است باعث ناتوانی در تمرکز یا عدم تمرکز شوند.

عدم داشتن تمرکز یک حالت اورژانسی مهم محسوب نمی شود اما ناتوانی در تمرکز می تواند به این معنی باشد که فرد به مراقبت های پزشکی نیاز دارد.

چه زمانی دچار کاهش تمرکز می شویم؟

ممکن است به دلایل گوناگون فرد تمرکز و  توجه خوبی نداشته باشد مانند : زمانی که فرد در اضطراب  و نگرانی است و یا درگیر احساست شدید شده است، باعث عدم تمرکز و حواس پرتی خواهد شد.

همان طور که گفته شد، گاهی نیز مشکلات حسی در پشت صحنه ی مشکلات تمرکز هستند. و باید ابتدا مشکلات حسی بهبود یابد و سپس تمرکز تقویت گردد.

چیزهای دیگری که می تواند بر تمرکز تأثیر بگذارد شامل موارد زیر می شود:

  • فشار و استرس: کارشناسان فکر می کنند زمانی که استرس دارید، بخشی از مغز که وظیفه بقا را بر عهده دارد، به شما کمک می کند.
  • گرسنگی: مغز شما برای کار کردن به سوخت نیاز دارد.
  • چند وظیفه ای: انجم چند کار باهم می تواند تمرکز را کاهش دهد.
  • کمبود خواب: کمبود خواب می تواند بر روی مغز تاثیر بگذارد و سبب کاهش سطح تمرکز شود.
  • مصرف زیاد غذاهای شیرین یا چرب
افزایش-تمرکز-نوروفیدبک
افزایش-تمرکز-نوروفیدبک

برای آن که بتوان نوروفیدبک را باتوجه به نیازهای دقیق به کار برد، از نقشه مغزی می توان استفاده نمود.

مکانیسم هایی برای متعادل کردن قدرت مغز وجود دارد که می توان با کارکردن روی آن ها فعالیت مغز را بهبود داد.

نورفیدبک چیست؟

نوروفیدبک روشی است که به افراد کمک می کند امواج مغزی خود را آگاهانه کنترل کنند. در واقع، الکتروانسفالوگرافی (EEG) در طول درمان نوروفیدبک ثبت می شود.

از این روش درمانی برای درمان عارضه های مختلف نظیر  سردرد، صرع، افسردگی، اختلال های خواب، مشکلات ویژه یادگیری، اختلال کم توجهی،  بیش فعالی و همچنین بهبود فعالیت  ورزشکاران، هنرمندان و دانشجویان استفاده می شود. یکی از اختلال هایی که امروزه نتایج بسیار نویدبخشی را در درمان با نوروفیدبک نشان می دهد در درمان اختلال  عدم تمرکز است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

نحوه افزایش تمرکز با نوروفیدبک

نحوه افزایش تمرکز با نوروفیدبک

راه های درمانی زیادی برای درمان عدم تمرکز بدون دارو وجود دارد مانند: درمان با دارو، آموزش درمانی، مشاوره  و… اما در برخی از موارد دارو، کاری از پیش نمی برد و باید روش های دیگری را نیز انجام داد.

آموزش مغز یک راه قدرتمند برای بهبود تمرکز می باشد. هنگامی که امواج مغزی آهسته لوب فرونتال مغز شما، بیش از حد قوی هستند، می تواند حالت خواب، هیجان و.. را به وجودآورد. می توان از نورفیدبک برای تحریک وسرعت بخشیدن به مغز استفاده نمود و موجب بیدارشدن یا هوشیار شدن مغز شد.

امواج مغز باعث تولید جریان الکتریکی شده که سلول های مغزی را به یکدیگر متصل می کند و ارتباط می گیرند. مانند : سطوح استرس، عادت فکری، خلق … بهترین مرکز نوروفیدبک میتواند با استفاده از سنسور هایی رو پوست می توان این فعالیت ها را اندازه گیری، نظارت و بررسی کند. با استفاده از نقشه مغز می توانیم،فعالیت مغزی که باعث علائمی در فرد شده است را شناسایی کنیم و سپس می توان متناسب با آنها برنامه آموزشی را برای بهبود انجام داد.

می توان برای درمان و افزایش تمرکز به افراد متخصص و کارشناسان حرفه ای روانشناسی مراجعه کنیم. برای تعیین وقت قبلی و مشاوره با دکتر آمنه ذاکری با شماره های زیر تماس بگیرید.

  • 021-22260067
  • 021-22260069

بنابراین در روش نوروفیدبک ، الکترود بر روی پوست سر فرد مورد نظر قرار داده می شود و امواج الکتریکی مغز ثبت شده و به فرد بازخورد می دهد که در این حالت یک خود تنظیمی آموزش داده می شود.

در یک جلسه نوروفیبک، آنچه که مغز انجام می دهد با آنچه می خواهید مغز انجام دهد را مقایسه می کنیم. زمانی که مغز درحال نزدیک شدن به حالت مناسب است، یک پاسخ مثبت دریافت می شود.

صداها و عکس ها می گویند، فرد به یک حالت آرام رسیده و حالتی مطلوب دارد.

نوروفیدبک و اثرات آن

آموزش و تقویت مغزو تمرکز مهارت و راهی برای تمرین فعالیت مغزی است.

یکی از جدیدترین و کارآمد ترین شیوه های درمانی است، که به مغز کمک می کند، تمرکز کرده و باعث افزایش توانایی توجه کردن، دقت بهتر، حواس پرتی کمتر، بهبود مهارت ها ی اجتماعی و.. می شود.

یک درمان غیر دارویی برای رفع اختلال های تمرکز و یا کمبود توجه است.

افرادی هستند که فعالیت مغزی طبیعی دارند، اما اختلالاتی وجود دارد که بر زندگی روزمره و رفتار آن ها ممکن است اثر بگذارد و در این حالت نوروفیدبک بسیار کمک کننده است.

بهترین-مرکز-نوروفیدبک-در-ایران
بهترین-مرکز-نوروفیدبک-در-ایران

 

نتیجه گیری

  نوروفیدبک نوعی درمان است که از نظارت بر زمان واقعی فعالیت مغز استفاده می کند تا به افراد یاد بدهد چگونه امواج مغزی خود را تنظیم کنند.  در واقع حسگرهایی بر روی پوست سر برای اندازه گیری فعالیت امواج مغزی است که سپس بر روی صفحه نمایش کامپیوتر نمایش داده می شود. سپس به فرد آموزش داده میشود که چگونه الگوهای امواج مغزی خود را از طریق بازخورد دیداری و شنیداری ارائه شده توسط برنامه کامپیوتری اصلاح کند.

ارسال دیدگاه

شانزده − 12 =

Call Now Button