علل و درمان کاهش میل جنسی در زنان

کاهش میل جنسی زنان شایع ترین مشکل جنسی در بین زنان است. این عارضه اغلب با زنان یائسه همراه است، تعداد فزاینده ای از زنان جوان نیز از کاهش میل جنسی زنان شکایت دارند. میل جنسی پایین در زنان مسن بیشتر شایع است، اما زنان جوان آن را خیلی آزاردهنده تر می دانند. زنان در اوج زندگی و در اوج باروری بر این باورند که وقتی بی‌علاقگی به رابطه جنسی برای هفته‌ها یا ماه‌ها ادامه دارد، مشکلی در آنها وجود دارد. در واقع میل جنسی در زنان پدیده ای پیچیده است که در نوسان است و می تواند تحت تأثیر عوامل مختلف فیزیولوژیکی و روانی قرار گیرد.

هیچ استانداردی در مورد میل جنسی یک زن یا تعداد دفعات صمیمیت جنسی زوجین وجود ندارد.  تعداد طبیعی برقراری رابطه جنسی، مقداری است  که برای هر دو شریک رضایت بخش است و برای هر زوج این تعداد متفاوت است.  میل جنسی پایین، یا اختلال علاقه وبرانگیختگی جنسی زنان، همانطور که از نظر علمی شناخته شده است، فقط با سطوح پایین میل جنسی مشخص نمی شود، بلکه با سطح پریشانی که زن یا شریک زندگی او ایجاد می کند مشخص می شود. کاهش میل جنسی برای بسیاری از زنان جوان ناراحت‌کننده است و می‌تواند فشار زیادی بر رابطه وارد کند و این تنش می‌تواند میل را بیشتر مهار کند و مشکل را بدتر کند. اما اغلب می توان عواملی را که موجب کاهش میل جنسی زنان می شود را شناسایی کرد و اقدامات اصلاحی برای احیای مجدد میل انجام داد.

دلایل کاهش میل جنسی زنان

عوامل روان‌شناختی مؤثر بر میل جنسی زنان می‌تواند از باورها و نگرش‌های مرتبط با جنسی، تا تصویر بدنی ضعیف و همراه با اعتماد به نفس پایین، سابقه ضربه و تروما، اضطراب و افسردگی متغیر باشد. پیام‌هایی که یک زن در طول تربیتش از طرف خانواده‌اش و فرهنگ اطرافش دریافت می‌کند، می‌تواند به‌شدت بر نحوه نگرش و بیان جنسی خود تأثیر بگذارد.  

کاهش میل جنسی در زنان

در ادامه روند زندگی یک زن تجارب جنسی وجود دارد که او با آنها روبرو می شود، که می تواند از عدم تحقق تا آسیب زا بودن رابطه متغیر باشد. علاوه بر این، ارتباط ذهن و بدن  و میزان رضایت از بدن از عوامل تاثیر گذار در میل جنسی زنان است که باید در نظر گرفته شود.

 هرگونه احساسات افراد می تواند بر میزان میل جنسی تاثیر مستقیم بگذارد. به عنوان مثال، احساسات مضطرب و افکار نگران کننده همراه با آن منجر به سفتی و تنش می شود، همچنین خلق افسرده و منفی بافی منجر به بی حالی و بی حسی در رابطه و در نتیجه کاهش میل جنسی زنان می شود.  زنانی که با این مسائل دست و پنجه نرم می کنند می توانند با مراجعه به روانشناس خوب و بهترین مشاور زوجین اقدام به برطرف سازی این اختلالات کنند.

کاهش علاقه به رابطه جنسی نیز با عوامل مختلفی مرتبط است. سطوح متفاوت علاقه جنسی، اختلاف نظرهای حل نشده، ارتباطات ضعیف، و همچنین درگیری‌ها در مورد صمیمیت، قدرت و کنترل بین شرکا می‌توانند منجر به کاهش میل جنسی زنان شوند.

در حالت کلی از دلایل کاهش میل جنسی زنان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

درمان کاهش میل جنسی زنان

در راستای درمان کاهش میل جنسی زنان، هر دو طرف باید متعهد به غلبه بر مشکلات و برقراری ارتباط صریح و صادقانه باشند، چه به تنهایی یا با کمک یک مشاور خانواده.

همان طور که پیش از این گفته شد کاهش میل جنسی در یک زن ممکن است ناشی از یک علت فیزیولوژیکی باشد یا ممکن است به دلیل ترکیبی از مسائل جسمی، روانی و رابطه محور باشد.

بهبود خواب و کاهش استرس اقدامات عالی برای شروع هستند. ارزیابی پزشکی گام بعدی خوبی برای بررسی داروهای تجویزی و رسیدگی به مشکلات هورمونی است.

عملکرد جنسی در زنان پیچیده است و بسیاری از عوامل دیگر نیز می توانند دخیل باشند. مشکلات رابطه جنسی، سابقه سوء استفاده جنسی یا تجاوز جنسی، و شرایط پزشکی زمینه‌ای مانند سرطان یا دیابت نیز می‌توانند با میل جنسی تداخل داشته باشند.

  • زنان اغلب به دلیل خجالت، شرم یا احساس ناامنی در مورد اینکه احساسات جنسی عادی چگونه باید باشد، صحبت نمی کنند یا برای این مشکل کمک نمی جویند، بسیاری از زنان حتی نمی دانند که راه حل هایی در دسترس است. گفتگو در مورد میل جنسی و یادگیری در مورد گزینه های درمانی ممکن است به زنان بیشترکمک کند تا پاسخ های مورد نیاز خود را پیدا کنند.
  • برخی از داروها، از جمله قرص های ضد بارداری و داروهای ضد افسردگی، می توانند میل را مهار کنند و تغییر دارو یا تغییر دوز ممکن است تنها چیزی باشد که برای درمان کاهش میل جنسی زنان لازم است.
  • بسیاری از بیماری ها می توانند بر میل جنسی تأثیر بگذارند، از جمله دیابت، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و شرایط عصبی، از این رو آزمایش خون می تواند مشکلات تیروئید، کلسترول یا کبد را شناسایی کند.
  • نوسانات هورمونی، به ویژه آنهایی که با بارداری، زایمان و شیردهی مرتبط هستند، میل جنسی را تحت تأثیر قرار می دهند. همچنین استرس، خستگی و اختلال ناشی از متولد شدن نوزاد، ترمز بیشتری بر صمیمیت زوجین می گذارد.

کلام آخر

حتی روابط طولانی‌مدت و موفق نیاز به مراقبت دارد چرا که  ممکن است به ورطه سقوط برسد. نوع صمیمیت عاطفی که زنان در آغاز یک رابطه به دنبال دستیابی به آن هستند، ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که بعداً منجر به کاهش میل جنسی زنان می شود. از این رو بسیار مهم است که به کشف یکدیگر ادامه دهید، معاشقه کنید، فرصت هایی برای دیدن یکدیگر در نقش های مختلف ایجاد کنید، به عبارت دیگر هیجان را در رابطه تان ادامه دهید.

 گرفتار شدن در کارهای روزمره و مسئولیت‌هایی که زمان و انرژی کمی برای صمیمیت باقی می‌گذارند، بسیار برای یک رابطه مضر است از این رو می توانید برای محکم کردن رابطه بین خود و همسرتان برای یکدیگر پیامک یا ایمیل عاشقانه بفرستید، برای شام بیرون بروید، بی دلیل به خانه هدیه بیاورید، برای سفر برنامه‌ریزی کنید، با هم صحبت کنید و در کل رابطه خود را در اولویت قرار دهید.

به طور کلی بهترین راه برای مقابله با کاهش میل جنسی زنان، شناسایی علت اصلی آن است. هر چیزی که مانع لذت بردن باشد، قابل غلبه است.

بیشتر بخوانید=> مشکلات جنسی و نحوه درمان آن

پاسخ

Call Now Button