تأثیر نوروفیدبک بر اوتیسم

آیا نوروفیدبک در درمان اوتیسم موثر است؟ اغلب به این دلیل که والدین در جستجوهای اینترنتی در تلاش برای بهبود رفتار، تمرکز و سلامت روان فرزندشان نوروفیدبک را می یابند. این سؤالی است که تقریباً هر روز با آن مواجه می‌شویم. نوروفیدبک برای چندین دهه وجود داشته است و هزاران مطالعه تحقیقاتی برای سنجش اثربخشی و درمان اوتیسم با نوروفیدبک آن وجود دارد. بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم پیشرفت‌های قابل توجهی را در رفتار تجربه می‌کنند. درمان اوتیسم با نوروفیدبک می تواند بر ارتقای مهارت های شناختی، اجتماعی، وفعالیت های روزمره زندگی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم موثر باشد.

نوروفیدبک یک درمان ایمن و موثر بدون عوارض جانبی شناخته شده است. در حالی که پاسخ هر فرد به نوروفیدبک منحصر به فرد است، مطالعات اثربخشی آن را در شرایط مختلف نشان می دهد و والدین کودک مبتلا به اوتیسم باید این درمان مبتنی بر شواهد را در نظر بگیرند. 

کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) اغلب دارای اختلال در تعامل اجتماعی هستند و در برقراری ارتباط عاطفی، نمایش حالت و حالت چهره، با روابط شناخته شده بین مکانیسم‌های کنترل وضعیتی و عملکردهای شناختی مشکل دارند. علاوه بر مداخلات استاندارد زیست پزشکی و درمان های روان دارویی، علاقه فزاینده ای به استفاده از درمان های غیرتهاجمی جایگزین مانند نوروفیدبک (NFB) وجود دارد که به طور بالقوه می تواند فعالیت مغز را تعدیل کند و منجر به اصلاح رفتار شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

دستگاه درمان اوتیسم با نوروفیدبک

هدف پروتکل نوروفیدبک ارائه شده توسط دستگاه منته اوتیسم، کاهش الگوی غیرطبیعی نقشه مغزی  مرتبط با اختلال طیف اوتیسم است که با توان بیش از حد در باندهای فرکانس پایین و فرکانس بالا و همچنین کاهش توان در باند فرکانس میان برد مشخص می شود.

 منته اوتیسم از بازخورد شنیداری در قالب ضربان های شنوایی دو گوش استفاده می کند. ضربان های دو گوش یک پدیده ادراکی ایجاد می کنند که زمانی رخ می دهد که دو تن با فرکانس کمی متفاوت به طور جداگانه به گوش چپ و راست ارائه می شود و در نتیجه شنونده یک صدای واحد را درک می کند که دامنه آن در فرکانسی برابر با اختلاف فرکانس بین دو تن متفاوت است.

دستگاه درمان اوتیسم با نوروفیدبک

ضربان های دو گوش ارائه شده توسط Mente Autism در محدوده فرکانس دلتا، تتا و بتا هستند و بر اساس الگوی مغز کاربر (مقدار و توزیع امواج مغزی) انتخاب می شوند. تغییرات در میزان صدا توسط الگوریتم های تخصصی کنترل می شود و کاربر بازخورد آنی را از طریق هدفون دریافت می کند.

 سیستم منته اوتیسم ترکیبی از زنگ‌های تاب‌دار و ضربان‌های دوگوشی را با استفاده از مجموعه‌ای از قوانین مولد از سطوح فعالیت مغزی مشتق‌شده ارائه می‌کند تا فرکانس‌های متعددی را ارائه دهد که به مغز کمک می‌کنند تا در الگوهای مطلوب‌تری کار کند.

 هدف این پروتکل ترویج خود تنظیمی فعالیت مغز از جمله کاهش امواج سریعتر بتا است که عمدتاً با اضطراب و برانگیختگی بیش از حد مرتبط است. آزمودنی‌های گروه کنترل از دستگاهی مشابه دستگاه اوتیسم منته استفاده کردند، اما ضربان‌های دو گوش به‌طور تصادفی و بر اساس الگوی EEG ثبت‌شده توسط دستگاه نبود

چگونه نقشه مغز QEEG به درمان اوتیسم کمک می کند؟

نقشه مغز یک نمایش بصری از فعالیت امواج مغزی را ارائه می دهد و ما می دانیم که الگوهای خاصی با شرایط خاصی مرتبط هستند.

نقشه مغزی QEEG یک اندازه گیری عینی از فعالیت امواج مغزی است که به ما اطلاعاتی در مورد عملکرد مغز در مناطق خاصی از مغز (به عنوان مثال آمیگدال، ناحیه احساسی مغز) و نحوه ارتباط مغز در مغز می دهد. نقشه مغز یک ابزار تشخیصی عالی است زیرا می توانید ببینید که چه مناطقی از مغز بیش از حد تحریک شده یا کمتر تحریک شده است و نشان می دهد که مغز چه کارهایی را می تواند و چه کارهایی را نمی تواند به خوبی انجام دهد. این کار حدس و گمان را از روند تشخیصی خارج می کند و به هدایت درمان کمک می کند. 

نقشه های مغزی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، حتی اگر اکثر کودکان مبتلا به ASD با توجه و عملکرد اجرایی به همان روشی که کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) دچار مشکل می شوند، دست و پنجه نرم می کنند، فعالیت مغز asd در نقشه مغز QEEG بسیار متفاوت به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید=> تفسیر نقشه مغزی

نقشه-مغزی

درمان اوتیسم با نوروفیدبک

در درمان اوتیسم با نوروفیدبک در عرض چند ثانیه از شروع هر جلسه (حتی اولین جلسه)، مغز ناخودآگاه یاد می گیرد که امواج مغزی تحت و بیش از حد تحریک شده را طی یک سری جلسات تنظیم کند. 

با درمان اوتیسم با نوروفیدبک ، مغز از طریق یک فرآیند اندازه گیری و تقویت بر اساس اصول شرطی سازی عامل، یاد می گیرد که مغز را برای متعادل شدن آموزش دهد. 

در درمان اوتیسم با نوروفیدبک، اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم دو تا سه جلسه نوروفیدبک در هفته به مدت حداقل شش ماه انجام می دهند. تعداد جلسات توسط بهترین روانشناس و نیازهای هر فرد مبتلا به اوتیسم تعیین می شود. 

در حالی که تعدادی از عوامل در میزان پاسخ مغز به نوروفیدبک EEG نقش دارند، عواملی مانند رژیم غذایی، مسائل پزشکی، آسیب مغزی و رعایت ساده توصیه‌های درمانی بر پاسخگویی به درمان تأثیر می‌گذارند. آموزش نوروفیدبک می تواند یک درمان دلپذیر و موثر برای بسیاری از علائم و بیماری های همراه با اوتیسم باشد.

نشان داده شده است که علائم زیر از اختلال اوتیسم با نوروفیدبک بهبود می یابد:

  • استرس و اضطراب
  • حالت
  • رفتارهای وسواسی جبری
  • رفتارهای رای دادن
  • تیک ها
  • طغیان های عاطفی و رفتاری
  • رفتارهای بیش فعال
  • رفتارهای تکانشی
  • بی توجهی

عوارض درمان اوتیسم با نوروفیدبک

خوشبختانه درمان اوتیسم با نوروفیدبک عوارض جانبی ندارد. از آنجایی که این روش درمانی غیر تهاجمی است، عوارضی را که سایر روش های درمانی مانند دارو درمانی و… بر جای میگذارد، به همراه ندارد و اینک نکته بسیار مهمی در درمان اوتیسم با نوروفیدبک به حساب می آید.

فواید درمان اوتیسم با نوروفیدبک

  • کاهش پیدا کردن فوران های احساسی و هیجانات منفی
  • بالا رفتن میزان ارتباط چشمی با دیگران
  • افزایش ارتباط به صورت لمس
  • آرامش بیشتر در بیان کردن کلمات
  • تغییر مثبت الگوهای گفتاری و زبانی در فرد
  • کاهش پیدا کردن افکار آزار دهنده
  • کاهش پیدا کردن علائم و نشانه های بیش فعالی یا نقص توجه
  • افزایش پیدا کردن توجه و تمرکز
  • افزایش دقت در انجام فعالیت های روزمره
  • کاهش پیدا کردن علائم استرس و اضطراب
  • افزایش قدرت تحمل برای تغییر حرکت
  • مهارت های اجتماعی بهتر

کلام آخر

رویکردهای آموزش نوروفیدبک (NFT) برای بهبود رفتار، شناخت و تنظیم هیجان در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) مورد بررسی قرار گرفت. که نشان می دهد درمان اوتیسم با نوروفیدبک می تواند بسیار موثر باشد به طوری که میتواند سبب بهبود رفتار، شناخت و تنظیم هیجان در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD)شود.

بیشتر بخوانید=> بهترین کلینیک نوروفیدبک در شریعتی

پاسخ

2 + 12 =

Call Now Button