با لجبازی و پرخاشگری نوجوانان چگونه برخورد کنیم؟

یکی از رایج ترین مشکلاتی که پدر مادر ها با فرزندشان در دوران زندگی شان به ویژه در سنین بلوغ، مواجه می شوند لجبازی و پرخاشگری است. کودکانی که لجباز و پرخاشگر هستند نمی خواهند که والدین آن ها را محدود کنند و تمایل دارند هر خواسته ای که دارند فورا برآورده شود و به اصطلاح حرف خودشان به کرسی بنشیند. بنابراین این نوع از رفتار ها صبر والدین را به سر می آورد و آن ها مجبور به محدود کردن فرزندشان می شوند. درحالی  که محدود کردن آنها برای انجام هر کاری مطابق با میل خود ممکن است منجر به رفتار خشونت آمیز و آشفته شود که منجر به تحریک مداوم و عادت های بد و در نهایت پرخاشگری می شود. از این رو، یافتن راه های برخورد با چنین کودکانی بسیار مهم است. در این مقاله به بررسی لجبازی و پرخاشگری نوجوانان می پردازیم.

منظور از اختلال لجبازی و پرخاشگری در نوجوانان چیست؟

 لجبازی و پرخاشگری یک نوع رفتار تندی است که نوجوان در راستای رسیدن به خواسته و هدفش، از خود بروز می دهد. این رفتار ممکن است با داد زدن، آسیب رساندن به وسایل و افراد، گریه کردن، خشم و… همراه باشد.

 نوجوانان به خصوص نوجوانانی که در دوران بلوغ به سر می برند عموما دچار تغییراتی از جمله  فیزیکی، روحی، رفتاری، شناختی و حتی اجتماعی می شوند. که این دوران چالش هایی را برای والدین در مواجه با فرزندشان به وجود می آورد. چرا که بسیاری از نوجوانان روی به لجبازی و پرخاشگری می آورند و این امر برای بسیاری از والدین غیر قابل تحمل می شود.اما باید پذیرفت که این گونه از رفتار ها در نوجوانان امری طبیعی است که در این راستا نحوه برخورد والدین با فرزندشان بسیار حائز اهمیت است. چرا که در صورتی که والدین از چگونگی برخورد مناسب با نوجوانشان را در این دوران، آگاهی نداشته باشد و بخواهد با تندخویی و محدود کردن اوضاع را کنترل کند، ممکن است صرفا شرایط را برای خود و فرزندش سخت تر کند.

علت خودکشی جوانان

اختلال لجبازی و پرخاشگری در نوجوانان

توصیه می شود اگر شما هم نوجوانی دارید که لجباز و پرخاشگر است،تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با راهکار ها و دلایل آن آشنا شوید.

چرا برخی از کودکان لجباز و پرخاشگر هستند؟

درک کودکان امروزی به طور خاصی، پیچیده است. چرا که آنها مانند ی نسل قبل خود و یا نسل والدین خود نیستند و این کاملا امری طبیعی است. بناراین میتواند ویژگی ها و خواسته های آنها برای والدین امروزی عجیب غریب و گیج کننده باشد.

از این رو میتوان گفت که این بدان معنا نیست که کودکان لجباز یا پرخاشگر به دنیا می آیند. بلکه  در محیط اطراف یا جامعه ما و حتی در خانه عناصر خاصی وجود دارد که ممکن است کودک را در چنین شرایطی قرار دهد.

دلایل مختلفی برای پرخاشگری و لجبازی در نوجوانان وجود دارد که دو نمونه مهم آن تغییرات دوران بلوغ و بحران های نوجوانی است.

تکنیک های روانشناسی کودکان و نوجوانان

تغییرات دوران بلوغ

در این دوران، نوجوانان با تغییراتی در زمینه های مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، تغییرات فیزیکی و روحی و سایر تغییرات مواجه هستند که این امر باعث می شود آن ها کنترل کمتری نسبت به رفتار های خود داشته باشند. د ران دوره نوجوانان عموما بر اساس احساسات خود رفار می کنند و تابع منطق و عقلشان نیستند. بنابراین طبیعی است که در این دوران نوجوانان با لجبازی و پرخاشگری رفتار کنند.

بحران های نوجوانی

در دوران نوجوانی، به دلیل آنکه نوجوانان وارد فاز مهم و جدید دوران زندگکی می شوند با بحران های مختلفی از جمله، کسب هویت، استقلال یابی، مشخص نمودن هدف والا و… روبه رو هستند از این جهت با هر روشی می خواهند خواسته و نظر خود را اثبات کنند و اگر در این زمینه با شکست مواجه شوند روی به لجبازی و پرخاشگری می آورند.

راهکار برای پرخاشگری و لجبازی نوجوانان

یکی از نکات حائز اهمیت در این راستا نوع رفتار با نوجوان لجباز و پرخاشگر است، چرا که با داشتن رفتاری مناسب می توان از میزان لجبازی و پرخاشگری فرزند خود بکاهید و در مقابل اگر رفتار نامناسبی داشته باشید، فرزند شما بیشتر لجبازی و پرخاشگری می کند. بنابراین توصیه می شود نکات زیر را در برخورد با فرزندتان رعایت نمایید.

نحوه مقابله با خشم و بروز رفتارهای خشونت آمیز در پسربچه ها

پاسخ

Call Now Button