تاثیر نوروفیدبک بر اختلال کم توجهی – بیش فعالی

اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی در دوران کودکی و نوجوانی است که انتخاب درمان مناسب برای کنترل و بهبود علائم حیاتی است. یک درمان ابتکاری ADHD نوروفیدبک (NF) است که به شرکت کنندگان آموزش می دهد تا فعالیت مغز خود را تنظیم کنند. هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل اثرات مداخلات نوروفیدبک درمانی در کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی – بیش فعالی است.  

نوروفیدبک درمانی اختلال کم توجهی – بیش فعالی با فرکانس فزاینده ای به عنوان درمانی برای اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) ارائه می شود.

ADHD چیست؟

ADHD می تواند بسیار چالش برانگیز باشد زیرا می تواند بر روابط بین فردی، عملکرد تحصیلی و کاری و عملکرد روزانه تأثیر بگذارد. کودکانی که  دچار اختلال  بی توجهی هستند، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • عدم توجه به جزئیات منجر به اشتباه در مدرسه، کار و فعالیت های روزانه می شود
  • هم در حین بازی و هم در حین انجام وظایف ضروری مانند کار و برقراری ارتباط به مشکل برخورد می کند
  • به دلیل مسائلی که تمرکز را حفظ می کند، انجام وظایف مدرسه یا کارهای خانگی را به چالش می کشد
  • از دست دادن وسایل ضروری مانند کیف پول، کلید و تلفن همراه
  • اجتناب از فعالیت هایی که نیاز به توجه و تمرکز دارند
  • در فعالیت های روزانه ضروری به راحتی حواس خود را پرت می کند و فراموش می کند

همچنین برخی ممکن است بیش فعالی-تکانشگری را تجربه کنند که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ناتوانی در یک جا نشستن در صورت نیاز، به عنوان مثال، در کلاس درس
  • احساس بیقراری مداوم
  • صحبت بیش از حد
  • قطع مکرر مکالمه  دیگران در طول صحبت
  • ناتوانی در حفظ بی سر و صدا فعالیت های لذت بخش
اختلال ADHD

کودکانی که به این اختلال دچار هستند عموما در 3 سالگی نشانه های این اختلال را از خود بروز می دهند. بزرگسالان ممکن است تمام عمر خود را با علائم ADHD زندگی کرده باشند، اما ممکن است تا زمانی که بالغ نشده اند، تشخیص داده نشود. بنابراین، مراجعه به بهترین روانشناس برای دریافت یک غربالگری کامل برای ADHD مهم است.

نوروفیدبک درمانی بر اختلال کم توجهی – بیش فعالی

نوروفیدبک درمانی اختلال کم توجهی نوعی بیوفیدبک است که ارتباط بین ذهن و بدن را پل می کند. نوروفیدبک می تواند با ارائه بازخورد مستقیم به مغز ما، به افزایش کنترل بر نحوه عملکرد ذهن کمک کند .

این از طریق بازخورد صوتی یا بصری مثبت برای عملکرد صحیح فعالیت مغز به دست می آید، در حالی که بازخورد صوتی یا بصری منفی برای فعالیت ناکارآمد مغز استفاده می شود.

نوروفیدبک درمانی اختلال کم توجهی فرآیندی منحصر به فرد است که در آن یک متخصص آموزش دیده امواج مغزی را در حین ارائه نوروفیدبک اندازه گیری می کند.

دستگاه مورد استفاده الکتروانسفالوگرافی (EEG) نام دارد که فرکانس های مختلف امواج مغزی مختلف را اندازه گیری می کند. الکترودهای حاصل از EEG به سر فرد متصل می شود. لازم به ذکر است که الکترودها جریان الکتریکی ایجاد نمی کنند. بنابراین، آنها هیچ احساس منفی ایجاد نمی کنند.

امواج مغزی که بیشتر در ADHD تحت تاثیر قرار می گیرند امواج تتا و بتا هستند. معمولاً افراد مبتلا به ADHD با قدرت تتا بالا یا پایین و جیره تتا و بتا بالا مراجعه می کنند. نوروفیدبک برای افزایش قدرت تتا و بتا کار می کند که به نوبه خود، این می تواند علائم ADHD را کاهش دهد.

درمان اختلال کم توجهی با نوروفیدبک

مزایا نوروفیدبک درمانی بر اختلال کم توجهی – بیش فعالی

نوروفیدبک درمانی اختلال کم توجهی باعث بهبود رفتار، کنترل بیشتر تکانشگری و افزایش توجه پایدار می شود علاوه بر این، کنترل حرکتی، هماهنگی دو دستی را بهبود می بخشد و با کاهش امواج تتا همراه است. نوروفیدبک درمانی اختلال کم توجهی – بیش فعالی همراه با مداخلات دیگر مانند دارو، فعالیت بدنی، آموزش رفتار درمانی، یا تمرین توجه با تعامل مغز و کامپیوتر، علائم اولیه ADHD را کاهش می دهد.

سایر درمان های  ADHD

پس از دریافت تشخیص، می توان گزینه های درمانی را بررسی کرد. درمان کم توجهی – بیش فعالی اغلب نیاز به یک رویکرد کل نگر دارد ، به این معنی که ترکیبی از روان درمانی، دارو، آموزش روانی و تغییرات سبک زندگی می تواند بهترین فواید را داشته باشد.

سوالات متداول نوروفیدبک درمانی بر اختلال کم توجهی – بیش فعالی

بیشتر بخوانید=> افزایش تمرکز با نوروفیدبک

پاسخ

Call Now Button