وسواس فکری در کوکان چگونه است؟
همه بچه ها نگرانی و تردید دارند. اما بچههای مبتلا به اختلال وسواس فکری (OCD) اغلب نمیتوانند نگرانی ها و افکار ذهن خود را کنترل کنند. و این نگرانی ها اغلب آنها را مجبور می کند تا بارها و بارها به روش های خاصی رفتار کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، تشخیص اختلال وسواس فکری کودکان ممکن است راحت تر صورت بگیرد. ابن اختلال باید توسط بهترین روانشناس کودک تشخیص داده شود.
وسواس فکری در کودکان
وسواس فکری در کودکان شامل نگرانی یا اندیشیدن بیش از حد علیرغم تلاش برای متوقف کردن فکر کردن در مورد آن و همچنین انجام تشریفات، یا کارهایی است که فرد باید انجام دهد تا از اتفاق بد جلوگیری کند. وسواس فکری در کودکان شبیه زنگ هشدار کاذب است، باعث می شود فرد مبتلا در مورد چیزی که مضر یا خطرناک نیست نگران شود.
وسواس فکری در کودکان معمولا بین سنین 7 تا 12 سالگی تشخیص داده می شود. از آنجایی که این سال ها به طور طبیعی کودکان نگران قرار گرفتن با دوستان خود هستند، ناراحتی و استرس ناشی از وسواس فکری می تواند باعث شود آنها احساس ترس خارج از کنترل و تنهایی کنند.
علائم و نشانه ها وسواس فکری
این مهم است که به یاد داشته باشید که همه گاهی اوقات افکار و رفتارهای تکراری را تجربه می کنند. تفاوت بین افکار و رفتارهای تکراری معمولی و وسواس فکری در این است که با وسواس فکری، افکار و رفتارها اغلب ناخوشایند هستند و زندگی کودک را به شدت مختل می کنند.
نمونه هایی از وسواس های رایج در کودکان مبتلا به OCD عبارتند از:
- ترس از میکروب یا عفونت
- ترس از دست دادن یا فراموش کردن چیزهای مهم
- ترس از آسیب دیدن یا آسیب رساندن به کسی
- ترس از عدم رعایت صحیح احکام دینی
- ترس از گفتن چیزهای نامناسب در حضور دیگران
- اصرار برای انجام کارها “به طور کامل”
- اصرار به چیدمان متقارن چیزها
اجبارهای کودک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- صرف زمان زیادی برای تمیز کردن یا مرتب کردن محیط اطراف یا شستن خود
- بارها و بارها یا چند بار بررسی برای اطمینان از اینکه چیزی را از دست نداده یا فراموش نکرده است یا به کسی آسیب نرسانده است.
- بارها و بارها شمردن یا گفتن چیزی با صدای بلند یا بی صدا
- تکرار اعمال، مانند ضربه زدن، راه رفتن یا خواندن، تعداد دفعات خاص یا روشی خاص
سایر رفتارهای رایج در کودکان مبتلا به OCD عبارتند از:
- بی توجهی
- انعطاف ناپذیری که باعث تحریک پذیری یا وحشت شدید می شود اگر کارها درست انجام نشوند
- نیاز دائمی به اطمینان
- تمایل به اجتناب از چیزها یا موقعیت های خاص
- ترس شدید از تنها ماندن
بیشتر بخوانبد=> مقاله افسردگی در کودکان
علائم وسواس فکری کودکان در طول زمان تشدید میشود، بنابراین چیزی تا حدودی کوچک میتواند به چیزی تبدیل شود که باعث اختلال میشود.
تشخیص اختلال وسواس فکری در کودکان
اختلال وسواس فکری کودکان توسط بهترین روانشناس که در زمینه درمان این اختلالات آموزش دیده تشخیص داده می شود.
وسواس فکرزی کودکان برای اینکه تشخیص داده شود، کودک باید نشانه هایی از وسواس ها ویا اجبارهایی داشته باشد که باعث ناراحتی می شود، در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند و هر روز یک ساعت یا بیشتر طول می کشد.
روانشناس همچنین ممکن است از یک معیار غربالگری برای OCD برای تایید بیشتر تشخیص استفاده کند. متداول ترین آزمون مورد استفاده، مقیاس وسواس اجباری ییل-براون است. این معیار از بچه ها می خواهد که به سؤالاتی در مورد احساسات و رفتارهای او پاسخ دهند.
چه زمانی باید برای فرزندم کمک بگیرم؟
اگر کودک شما علائم اختلال وسواس فکری را نشان می دهد، با پزشک خانواده یا متخصص اطفال خود قرار ملاقات بگذارید تا نگرانی های خود را در میان بگذارید. او علائم کودک شما را ارزیابی می کند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد تا مطمئن شود که شرایط دیگری باعث علائم نمی شود.
اگر پزشک فکر میکند فرزند شما مبتلا به اختلال وسواس فکری است، میتواند شما را به یک روانشناس با تجربه در تشخیص و درمانوسواس فکری ارجاع دهد.
درمان اختلال وسواس فکری کودکان
اختلال وسواس فکری به بهترین وجه با کمک بهترین مشاور کودک مدیریت می شود. والدین نیز باید خود را آموزش دهند و نقش فعالی در روند درمان داشته باشند.
,وسواس فکری در کودکان می تواند بسیار مخرب باشد، با این حال، درمانی وجود دارد که می تواند علائم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و آنها را قابل کنترل کند. بهترین خط درمان برای وسواس فکری شامل دارو، تجویز شده توسط روانپزشک، و یک نوع درمانی تخصصی به نام درمان شناختی رفتاری است. درمان شناختی رفتاری شامل قرار دادن تدریجی فرد مبتلا به وسواس فکری با چیزهایی است که او را مضطرب می کند و در عین حال مهارت هایی را برای مقابله با اضطراب در اختیار او قرار می دهد. با گذشت زمان، فرد شروع به کار می کند و اضطراب کمتری را تجربه می کند و می تواند بهتر با آن کنار بیاید.
سخن پایانی
تشخیص وسواس و اجبار کودک برای والدین و مراقبان می تواند دشوار باشد. بسیاری از کودکان سعی می کنند آنها را پنهان کنند و گاهی اوقات به نظر می رسد که بهتر شده یا کاملاً تغییر می کنند. اغلب، وسواسها یا اجبارهای کودک میتواند نسخهای افراطی از یک رفتار معمولی باشد. مثلاً شستن دستها بیشتر یا شدیدتر از آنچه انتظار میرود.
اگرچه اختلال وسواس فکری کودکان قابل درمان نیست، ولی درمان می تواند به کودکان کمک کند تا علائم خود را به طور موثر مدیریت کنند تا بتوانند زندگی کامل و شادی داشته باشند.
بیشتر بخوانبد=> اضطراب امتحان و راه های مقابله با آن